Pet trikova za duže trajanje parfema…

Foto: Pixabay

Elizabet Ričards, stručnjak za parfeme, otkrila je nekoliko savjeta kako biste ih trebali koristiti ljeti, kako bi se miris što duže zadržao na vama usljed vrućina i znojenja.

Stavljajte ga slojevito

Umjesto nekoliko špricanja mirisa, koji će izblijedjeti tokom letnjih dana, slojevito stavljajte svoj omiljeni parfem, stavljajući ga na više mjesta. Osim toga, probajte iskombinovati više mirisa odjednom. To je izvrstan način da vam miris duže ostane.

Kad razmišljate o proizvodima koje nanosite ujutro – od gela za tuširanje, do hidratantne kreme ili ulja za tijelo – sve to može uticati na duži miris vašeg parfema. Slojevi takođe daju priliku za stvaranje jedinstvenog mirisa, koji će duže trajati tokom dana.

“Svaki miris ima različite karakteristike i nošenjem više od jednog parfema u isto vrijeme, možete stvoriti svoj vlastiti miris. Note, uključujući metvicu, bosiljak, cvijet narandže i citrus, sinonim su za ljeto i savršeni su sastojci za slaganje jednog na drugi”, objašnjava Elizabet.

Raspršite parfem po različitim dijelovima tijela

Zaboravite prskanje parfema na ručni zglob ili vrat. Prskajte ga na laktove i na pupak tokom ljeta. Tako će duže miris trajati. Sjetite se bilo kog mjesta na kom koža nije izložena.

“Ljeti vrućina može da ubrza isparavanje parfema, pa bih preporučila da svoj omiljeni miris poprskate po laktovima, iza koljena, pa čak i po pupku. To će vam pomoći da se miris duže osjeti, jer su takva mjesta obično zaštićena od direktne sunčeve svjetlosti”, objašnjava Elizabet.

Osim toga, u to može spadati i kosa.

“Stavite nekoliko kapi parfema na krajeve nakon pranja kose, kako biste mirisali poput kraljice”, rekla je Elizabet.

Bočice parfema ljeti možete staviti i u hladnjak

Vaše boce mogu izgledati lijepo na toaletnom stoliću, ali zbog svjetlosti i vlage, mirisna nota parfema bi se mogla pokvariti, a to će s vremenom uticati na miris.

Elizabet preporučuje da svoje omiljene mirise čuvate na suvom, hladnom mjestu ili čak u hladnjaku. Hlađenje parfema, koji ima osvježavajuće mirisne note, daće mu maksimalan učinak.

Hidratacija

Ako želite da vaš parfem traje još duže, pobrinite se da je vaša koža dobro hidrirana.

Tuširanje hidrira kožu, što pomaže pojačavanju mirisa. Kad ste hidrirani, tako stvarate izvrsnu bazu za vaš miris”, objašnjava Elizabet.

Nemojte previše prskati ili trljati zglobove

Možda mislite da je obilno prskanje vašeg omiljenog parfema najbolji način da se on duže osjeti. Međutim, to nema nikakvog pretjeranog učinka, a time samo trošite miris.

Toplina pojačava miris, pa tako rizikujete da on nakon nekog vremena postane preintenzivan. Ako želite da nosite puno parfema, tad je lagani i svježi miris najbolja opcija za letnje mjesece.

Elizabeth takođe predlaže da nakon prskanja ne trljate zglobove, jer to utiče na miris.

“Trenje i vrućina mogu da utiču na miris, zbog čega će miris izgubiti svoju oštrinu. Poprskajte parfem i pustite da uđe u vašu kožu”, savjetuje Elizabet, piše Dejli Mejl.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.