Ukradeni iPhone uskoro ćete moći da locirate čak i kada je isključen

Pixabay

Kompanija Apple je na svojoj Worldwide Developers Conference 2021 (WWDC21), konferenciji za developere koja se održava ove nedelje, zvanično predstavila svoj novi iOS 15 operativni sistem. Prva nepotpuna (preview) verzija je već dostupna, dok će stabilna verzija namenjena svim korisnicima podržanih telefona stići na jesen.

Među brojnim poboljšanjima koje iOS-a 15 donosi korisnicima, Apple posebno ističe nadogradnju opcije Find My, koja bi sa novim ažuriranjem trebalo da postane još korisnija.

Kada neko ukrade telefon, u najvećem broju slučajeva, prvo što uradi je da ga isključi, čime se onemogućava praćenje njegove lokacije. Vodeći se tom činjenicom, Apple sa iOS-om 15 donosi mogućnost praćenja iPhone telefona čak i kada su isključeni.

Appleovi developeri nisu otkrili detalje o tome kako ovaj sistem funkcioniše, ali se pretpostavlja da je u pitanju riješenje slično AirTag privesku koje iPhoneu omogućava “pingaovanje” lokacije u određenim intervalima, prenosi Telegraf.

Operativni sistem iOS 15 će biti dostupan korisnicima iPhonea počevši od 6s pa do najnovijih modela serije 12, ali još uvijek nije poznato da li će novo ažuriranje Find My opcije biti dostupno svima koji će dobiti novi iOS ili samo vlasnicima novijih iPhone modela.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.