Od Živinica do Minhena ispod haube odvezao poskoka!

Foto: Pixabay

Muškarac iz Živinica, koji već nekoliko godina živi u Njemačkoj, prije nekoliko dana je ispod haube svog automobila, iz BiH u Njemačku ne znajući prevezao zmiju.

Njegov rođak iz Živinica je ispričao portalu “Avaz” ovaj nesvakidašnji događaj.

“On već nekoliko godina živi u Minhenu, ali je bio u posjeti rodnom selu Kuljan, u okolini Živinica. Kad se vratio kući u Minhen, imao je šta da vidi. Ispod haube mu se nalazio poskok, kog je ne znajući vozio od Živinica sve do Minhena”, ispričao je njegov rođak, zamolivši da se ne objavljuju njihova imena.

Junuzović je tako prešao oko 1.000 kilometara i četiri državne granice vozeći zmiju ispod haube.

“Kad je otkrio zmiju uznemirio se, zvao je policiju i vatrogasce. Policiji je bilo interesantno, jer do sada nikad nisu vidjeli ovu vrstu zmije. Dosta ljudi se okupilo, svi su gledali. Ni vatrogasci je nisu mogli izvaditi, sve dok nije pozvan neki posebni gradski toksikolog, koji je čitavu unutrašnjost auta posuo otrovom i rekao da će za tri sata zmija umrijeti. Tako je valjda i bilo”, rekao je on.

Nijemci su mu rekli da je to nezapamćen slučaj kod njih, te da ovih zmija tamo nema.

“Pošto je u BiH bio krajem maja i početkom juna, a vrijeme je tad bilo promjenljivo, najvjerovatnije se prilikom povratka sa neke lokacije zmija neopaženo podvukla pod automobil i tako stigla do Njemačke”, rekao je.

Izvor Nezavisne/Avaz
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.