Grčka: Štrajk paralisao javni saobraćaj u Atini

Foto: Pixabay

Zaposleni u javnom saobraćaju u Atini, stupili su danas u drugi štrajk u prethodnih sedam dana, prije glasanja u parlamentu o zakonu za koji Vlada trvdi da je modernizacija zastarjelih rješenja, a sindikati da će produžiti radno vrijeme i umanjiti prava radnika.

Brodovi su ostali usidreni u lukama, a mnoge autobuske linije i polasci vozova podzemne željeznice su suspendovani, jer su radnici obustavili rad.

Zaposleni u drugim sektorima takođe štrajkuju i očekuje se da će se pridružiti protestima u centru Atine, uoči glasanja u parlamentu kasnije tokom dana.

Premijer, Kirjakos Micotakis, objavio je prijedlog zakona prošlog mjeseca i rekao da će ove mjere modernizovati zastarjele zakone usvojene prije više decenija, u vremenu prije interneta, kada je većina radnika dolazila u kancelarije i fabrike u istom radnom vremenu.

Kritičari kažu da Vlada pokušava da produži radno vrijeme sa osam na deset časova dnevno i da ukine petodnevnu radnu sedmicu, kao i kolektivne ugovore o radu, uz otežavanje uslova za stupanje u štrajk.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos