Slovenija formirala posebnu grupu policajaca za borbu protiv migranata

Foto: Policija Slovenije

U Brežicama je juče počela da radi posebna grupa slovenačke policije za borbu protiv ilegalnih migracija, objavilo je slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Grupa za sada ima 23 policajaca, a povećavaće se, jer je predviđeno da ukupno ima 52 člana, prenijela je Hina.

Govoreći povodom početka djelovanja jedinice, ministar unutrašnjih poslova, Aleš Hojs i direktor policije, Anton Olaj, rekli su da su za sjedište izabrane Brežice, jer je na tom području najviše pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju i da se do sada na tom planu nije dovoljno uradilo.

“Broj ilegalnih migranata, koji se otkrivaju u Sloveniji i na takozvanoj balkanskoj trasi je i dalje na visokom nivou. Na to se odazivamo proaktivno i planiranjem mjera za zaštitu granice, zbog čega smo uveli brojne organizacione, zakonske i operativne mjere”, rekao je Olaj, navedeno je u saopštenju slovenačkog MUP-a.

Posebna policijska jedinica, sa sjedištem u Brežicama, ima zadatke na granici sa Hrvatskom i u unutrašnjosti, a zadužena je za prekogranični kriminalitet, nezakonite migracije, krijumčarenje oružja, ukradena vozila, municiju i drugo.

Kontrolu državne granice obavlja optoelektronskim sistemima i pregledom prevoznih sredstava elektronskim i fiberoptičkim napravama, saopštili su iz MUP-a.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos