Militanti potvrdili da je ubijen lider “Boko harama”

Foto: unsplash

Lider nigerijske terorističke grupe “Boko haram” Abubakar Šekau je mrtav, potvrdili su militanti te organizacije u video-snimku.

Rivalska frankcija objavila je prošlog mjeseca da je Šekau, koji stoji iza otmice gotovo 300 učenica 2014. godine, ubijen tokom obračuna sa svojim borcima.

“Boko haram” nekoliko sedmica nije reagovao na navode o smrti lidera, ali je BBC imao uvid u video-materijal u kojem su militanti potvrdili da je Šekau mrtav.

Vlasti Nigerije još nisu komentarisale vijest o smrti glavnog komandanta “Boko harama”.

U video-snimku, koji traje oko tri minuta, muškarac obučen u bijelo sa crnim turbanom na glavi poziva pristalice “Boko harama” da ostanu lojalni grupi uprkos gubitku komandanta.

Smatra se da je muškarac koji govori na snimku Bakura Modu, a analitičari kažu da postoji i mogućnost da je on novi lider “Boko harama”.

Ovome dodajmo i informaciju da je na drugom kraju Nigerije oteto više od 80 učenika. Naoružani napadači ubili su policajca i oteli najmanje 80 učenika i pet učitelja iz škole u nigerijskoj državi Kebi, saopštili su policija i očevici. Kako javlja Rojters, napadi na severozapadu zemlje nisu povezani sa islamističkim pobunjenicima na severoistoku

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos