EP: Hrvati su drugi najgori tim Eura po jednom parametru

Foto: Wikimedia commons

Fudbalsku reprezentaciju Hrvatske u utorak očekuje utakmica generacije protiv Škotske, obje selekcije traže pobjedu, koja bi trebalo da im donese i plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, a selekcija Zlatka Dalića nije nikoga ubijedila da može proći u nokaut fazu.

Hrvati su u prvom kolu poraženi od Engleza 1:0, u drugom su remizirali sa Česima, pa im je pobjeda nad Škotima imperativ, ako žele dalje.

Utisak nakon dva meča je da Hrvatska igra loše i da joj nedostaje energije, a zvanične statistike o trčanju, to i potvrđuju.

Fudbaleri Hrvatske su u dvije utakmice pretrčali malo manje od 198 kilometara, toliku kilometražu je u prva dva meča imao i Vels, a samo su Švajcarci bili lošiji, sa pretrčana 193.3 kilometra.

Poređenja radi, drugoplasirana reprezentacija u grupi D, Engleska, pretrčala je 11 kilometara više od Hrvatske.

Nemoć u tom segmentu je bila vidljiva protiv Češke. Iako je Hrvatska imala dan odmora više, pretrčala je znatno manje od protivnika, gotovo kilometar manje po igraču (114 u odnosu na 101 kilometar).

Vrsaljko je inače igrač sa najviše pretrčanih kilometara u Hrvatskoj, prešao je 19.2 kilometra, ali i on je u ukupnom poretku daleko od samog vrha – dijeli 91. mjesto na Euru.

“Naravno da nisam ni srećan ni zadovoljan, ne osjećam se prijatno. Hrvatska nije onakva kakvu sam zamišljao i htio. Ne igramo dobro, ali smo dobili zadnju šansu da u posljednjoj utakmici to popravimo i plasiramo se dalje. Svjestan sam da ovo nije dobro”, rekao je Dalić na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Izvor Nezavisne novine/Telegraf.rs
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.