Uzeo mamin BMW, pa divljao: Vozio čak 254 km/h!

Foto: Pixabay

Mobilna jedinica saobraćajne policije Hrvatske, takozvane Kobre, na 192. kilometru autoputa A1, zabilježili su automobil koji se kretao čak 254 kilometra na čas.

Na području Ličko-senjske županije, blizu naplatne stanice Gospić, ograničenje brzine je 130 kilometara na čas, što znači da su mladići prekoračili dozvoljenu brzinu za 124 kilometara na čas.

Radi se o vozilu marke BMW 320 D, koje je u vlasništvu majke 20-godišnjeg mladića iz Zagreba, koji je upravljao automobilom.

Mladić se vozio lijevom saobraćajnom trakom, a s njim je u automobilu bio i njegov prijatelj, takođe 20-godišnjak iz Zagreba. Mladić, koji je vozio automobil, vozačku dozvolu je dobio u maju prošle godine.

“Uz uvažavanje tolerancije, prekoračio je brzinu od 97 km/h, te mu je na licu mjesta uručeno Obaviještenje o počinjenom prekršaju, zbog prekršaja iz čl. 5., odnosno prekoračenja brzine (novčana kazna 5.000 – 15.000 kuna i 3 negativna boda), te prekršaja iz čl. 142, odnosno kretanja lijevom trakom (novčana kazna od 2.000 kuna) Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, saopšteno je iz policije, prenosi “24sata.hr”.

Izvor Nezavisne/24sata.hr
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.