Koje rizike nosi seks u vodi

foto: unsplash

Seks pod vodom zvuči veoma uzbudljivo, ali ovakva vrsta odnosa na televizijskim ekranima često izgleda mnogo bolje i bezbolnije nego što zapravo jest.

U nastavku saznajte nekoliko činjenica koje morate znati pre nego što se upustite u ovu avanturu.

1. Seks nije sterilan

Ako ste odabrali bazen ili toplu kupku, moguće je da ste okruženi raznim bakterijama, kao što su naprimer ešerihija koli ili salmonea, ali i nepravilnim pH-om. Seks povećava mogućnost ulaska tih bakterija u vaginu, što može imati loše posledice nekoliko dana nakon, a rezultira najčešće pojavom infekcija.

2. Dolazi do promene vaginalne vlažnosti

Iako voda izgleda kao savršen lubrikant, ona to nije. Naprotiv, ona će isprati prirodni lubrikant te vas “isušiti”, a rezultat je neugodniji seks nego što bi bio na suvom.

3. I dalje možete zatrudneti

Ako partner ejakulira u vodu koja se nalazi oko vas, ne možete ostati u drugom stanju. Ali, ako ejakulira u vas tokom odnosa, šanse su jednake onima za vreme “normalnog” seksa. Dakle, ovakav tip odnosa nije oblik kontracepcije.

4. Povećava se mogućnost pojave gljivičnih infekcija

Hlor može uticati na zidove vagine, ali i poremetiti njenu vlažnost. Promenom kiselosti, menjaju se bakterije i gljivice koje inače u našim crevima i vaginalnim putevima žive u normalnim okolnostima. Ali, u tim se trenucima počinju ubrzano razmnožavati zbog čega se javljaju gljivične infekcije.

Izvor Nezavisne novine/RTL
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.