Nikola Nikić u rodnom selu okuplja reprezentaciju Jugoslavije!

Foto: N/FS BiH

Legendarni fudbalski as, Nikola Nikić, želi da u Skugriću kod Modriče 30. jula okupi cijelu Jugoslaviju, a povod je manifestacija ”Dani Skugrića”, koja se svake godine održava u ovom mjestu.

Popularni Folcika, koji je osim po fudbalskom umijeću, poznat i kao veliki šoumen, ima za cilj da tog dana u svoje rodno mjesto dovede neke od najvećih fudbalskih zvijezda bivše Jugoslavije, koji će odigrati revijalnu utakmicu protiv veterana Skugrića.

“Na mom spisku je više od 80 imena, a kontaktirao sam sa već više od 50 i veliki broj njih je dao potvrdan odgovor. Riječ je o istinskim legendama bivše države, od kojih je većina igrala ne samo zapažene uloge u svojim klubovima, već i u dresu reprezentacije Jugoslavije. Na ovaj način sam želio da se bar malo odužim rodnom Skugriću, koji neizmjerno volim”,  naglasio je Nikić.

Ukoliko većina pozvanih igrača dođe, sigurno je da će to biti prvorazredan spektakl.

“Crvenu zvezdu će predvoditi Dragan Džajić, Partizan Nenad Bjeković, zagrebački Dinamo Velimir Zajec, Hajduk Ivica Šurjak, Željezničar Mišo Smajlović, Sarajevo Mirsad Fazlagić, Borac Stojan Malbašić, Velež Enver Marić, Slobodu Rizah Mešković, Čelik Kemo Hafizović. Iz Vardara stiže Kočo Dimitrovski, Olimpije Brane Oblak, Osijeka Ivica Grnja, Prištine Zoran Batrović, niškog Radničkog Miodrag Redža Stoiljković, kragujevačkog Radničkog Sava Paunović, Napretka Zoran Simović. Iz Rijeke dolazi Nenad Gračan, vinkovačkog Dinama Sulejman Halilović, Vojvodine Laslo Lerinc, OFK Beograda Zvezdan Terzić, zemunske Galenike Gezim Ljalja, Rada Ljubinko Drulović, Sutjeske Mojaš Radonjić, Budućnosti Dejan Savićević…”, rekao je Nikić i dodao da su to samo neki od pozvanih igrača.

Kompletan spisak onih, koji će se pojaviti u Skugriću, znaće se sredinom jula, a po riječima Nikića, interesantno je da ga niko nije odbio.

“Naravno da će najviše predstavnika imati Crvena zvezda, Partizan, moj Željezničar, Sarajevo, Sloboda, Velež… Svi sa kojima sa kontaktirao su podržali ovu ideju, rekli su da je ona stvarno odlična i niko od pozvanih nije tražio nikakvu naknadu za dolazak u Skugrić, što pokazuje koliko su veliki ne samo kao fudbaleri, već i kao ljudi. Vjerujem da će većina pozvanih doći i da će svi koji dođu u moje rodno mjesto, nedaleko od Modriče, tog dana uživati”, istakao je Nikić za “Glas Srpske”.

Bratstvo

Nikola Nikić već dugi niz godina radi kao trener, a može se pohvaliti da je jedan od rijetkih, koji je već tri sezone u istom klubu. Riječ je o prvoligašu Federacije BiH, Bratstvu iz Gračanice, sa kojim je ove sezone zauzeo šesto mjesto.

“Nismo baš najbolje startovali, imali smo seriju poraza. Iskren da budem, poslije blijedih partija na početku sezone, očekivao sam da dobijem otkaz, ali sam dobio podršku. Ušli smo potom u seriju odličnih rezultata i stigli do visokog plasmana”, naglasio je Nikić, koji bi i u narednoj sezoni trebalo da ostane na klupi tima iz Gračanice.

Izvor Nezavisne/Glas Srpske
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.