Rekord: Prodaja Amazona za dva dana premašila 11 milijardi dolara!

Foto: Unsplash

Promet na malo je u Sjedinjenim Državama, tokom Amazonovog 48-časovnog događaja Prime Day, premašio raniji rekord zabilježen za vreme prošlogodišnjeg Sajber ponedjeljka.

Ukupan promet u e-trgovini je u ponedeljak i utorak iznosio više od 11 milijardi dolara, što je rast od 6,1 odsto u odnosu na Prime Day održan u oktobru 2020. godine, prema indeksu koji prati kompanija Adobe Analitiks, a koji obuhvata više od bilion onlajn posjeta američkim maloprodajnim sajtovima i preko 100 miliona artikala u 18 kategorija proizvoda, izvještava CNBC.

Promet na malo na mreži je u ponedeljak iznosio, prvog dana Prime Day-a, 5,6 milijardi dolara, a drugog dana 5,4 milijarde dolara, navodi se u saopštenju Adobea.

Minuli ponedeljak je najprometniji dan po digitalnoj prodaji u dosadašnjem toku godine, a utorak je drugi po vrijednosti, dodali su iz Adobea.

Tokom prošlogodišnje sezone prazničnih kupovina, za vrijeme Sajber ponedeljka, ostvaren je promet od oko 10,9 milijardi dolara, što je američki jednodnevni rekord u onlajn potrošnji.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.