Krivokapić: Ðukanoviću, jel’ vi to spremate državni udar?!

Foto: Vlada Crne Gore

Crnogorski premijer, Zdravko Krivokapić, ocijenio je večeras da su “najave lidera opozicije (predsjednika Crne Gore) Mila Ðukanovića, da planira skraćenje mandata Vladi Crne Gore, neozbiljne i opasne”.

“Ono što je opasno jeste vaša najava da ćete skratiti mandat Vladi, iako nemate za to formalnu većinu. Dužni ste javnosti da objasnite na koji način ste mislili, uz tako militantan govor, da sprovedete državni udar u najavi? Ili pak planirate da sa dijelom parlamentarne većine, idete u otvoreno rušenje Vlade i skraćenje mandata”, poručio je Krivokapić Ðukanoviću.

Krivokapić u saopštenju ističe da je narod Crne Gore u političkom kontekstu 30. avgusta “jasno rekao šta misli o vladavini koju je Ðukanović personifikovao” i poručuje mu da bi “tekovinama” koje je on zastupao, trebalo “ubrzo da se pozabave nezavisni i oslobođeni pravosudni organi”.

Ðukanovića optužuje da, kako navodi, “nakon što je ostavio praznu kasu i zaduženu zemlju”, jedino brani “ličnu imperiju, očekujući da će tuđa djeca ginuti da bi se sačuvale tekovine DPS-a”, što je, tvrdi Krivokapić, drugo ime za njegove imovinske kartone.

Istakao je da je Vlada Crne Gore mandat dobila od naroda na izborima, na kojima je Ðukanović nakon 30 godina poražen prvi put i dodao da Ðukanovića “potpuni poraz i pravično suđenje tek čeka”.

Krivokapić u saopštenju navodi i da je, kako kaže, prva demokratska Vlada od uvođenja višepartijskog sistema, nepokolebljivo posvećena da pruži puni doprinos u izgradnji demokratskih institucija, međunacionalnog i međunarodnog povjerenja, te poboljšanju standarda građana Crne Gore, što su, tvrdi, civilizacijske tekovine koje je Ðukanović decenijama urušavao.

Dodaje da je Ðukanović paralelno izgrađivao autokratski metod vladanja, čime je prouzrokovao ekonomsko posrtanje, urušavanje društvenog razvoja, duboko podijeljeno društvo, široko zastupljenu diskriminaciju, nepravdu, korupciju, što nije ostalo nezapaženo u izvještajima međunarodnih organizacija.

Predsjednik Crne Gore i DPS-a, Milo Ðukanović, rekao je ranije danas da je njegova partija spremna da tekovine, koje su stvorili, brani “do posljednje kapi krvi”, nebitno da li je na vlasti ili u opoziciji.

On je rekao da je DPS borbena partija, koja je već u gardu, bori se i skraćuje vrijeme trajanja ove Vlade.

Ðukanović je uvjeren da će DPS značajno skratiti vrijeme trajanja aktuelne Vlade Crne Gore, poručujući da su svjesni da sa svakim sledećim danom trajanja te vlasti, Crna Gora gubi.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos