Mercedes odustaje od SUS motora tokom ove decenije

Foto: Unsplash

Mercedes se pridružuje listi proizvođača, koji su javno iznijeli opredijeljenje u pogledu skorog odricanja od onoga što donosi proizvodnja motora s unutrašnjim sagorijevanjem. Čelnici kompanije iz Štutgarta su prilično ambiciozno opedelili datum za odustajanje od proizvodnje i prodaje konvencionalnih modela, pa najave koje prenose njemački mediji, govore o tome da će se to dogoditi najdalje do 2030. godine.

Drugim riječima, sasvim izvjesno je preostalo manje od devet godina da svi oni koji žele da kupe Mercedes s pogonskim motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem, to i učine. Naravno, pod pretpostavkom da ih samo nov primjerak zadovoljava. Ovo očigledno važi za dizele, benzince, ali isto kao i za SUS motore u hibridima, koji dakle takođe ubrzo iščezavaju iz ponude.

Konkretan plan, s ovom temom u vezi, biće iznet na posebno organizovanoj manifestaciji, čiji će domaćin biti izvršni direktor Dajmlera, Ola Kelenijus i koja će biti upriličena 22. jula. Ono što se već sad zna, jeste da će ukidanje ponude konvencionalnih vozila teći fazno, kao i da je razvoj nekoliko električnih automobila već u poodmakloj fazi. U početku, oni će biti nuđeni paralelno s ostalim verzijama, uključujući i hibridne, ali će do 2030. godine, na tržištu ostati novi primjerci trokrake zvijezde, koji su pokretani električnom energijom.

U početku će termički agregati biti ukinuti iz ponude samo na evropskom kontinentu, što znači da će ipak biti moguće dobiti nova dizel i benzinska Mercedesova vozila još neko vrijeme, ako to uopšte budu omogućavali lokalni propisi. Kao što znamo, brojne države razmatraju uvođenje datuma zabrane prodaje vozila koja pokreću motori s unutrašnjim sagorijevanjem, a neke su već i donijele odgovarajuća obavezujuće pravne akte s tim u vezi, prenosi autorepublika.

Zanimljivo je reći da će nove generacije S Klase, ali i niže pozicionirane C Klase, biti predstavljene bez SUS motora pod haubom. Njihov debi se očekuje nakon 2026. godine. Mercedes je u tranziciju ka elektromobilnosti ušao i predstavljanjem performantnog sedana C63 AMG u plug-in hibridnoj tehnologiji, pri čemu je razvojni tim procenio da je u takvom pogonskom sklopu i četvorocilindarski termički motor, dovoljno efikasan za fantastične performanse.

Mercedes se tako pridružuje Audiju, koji je sa sličnom objavom izašao prije desetak, petnaest dana. Međutim, treba dodati i da se ovde ne događa ništa revolucionarno, već da su proizvođači jednostavno primorani da u dogledno vrijeme zamijene motore s unutrašnjim sagorijevanjem, električnim agregatima.

Izvor Nezavisne/Autorepublika
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos