Nove funkcije Google Mapsa olakšavaju snalaženje u više od 10.000 gradova

foto: unsplash

Google je objavio nekoliko novih dodataka za svoju popularnu Maps aplikaciju, koji bi mogli da budu od velikog značaja ljudima prilikom povratka u “normalan život” poslije pandemije korone.

Jedna od najkorisnijih promjena je proširenje mogućnosti praćenja gustine javnog prevoza, koja je sada dostupna u više od 10.000 gradova u 100 zemalja iako Google nije tačno naveo o kojim državama je riječ.

S obzirom na to da zemlje sa malim brojem novozaraženih bilježe sve veći broj poslodavaca koji svoje zaposlene vraćaju u kancelarije, predviđanje gustine javnog prevoza će im olakšati provjeru toga da li, npr, ima dovoljno mjesta za sjedenje ili je autobus ili tramvaj “krcat” putnicima.

Tako će korisnici lakše moći da odaberu neki drugo prevozno sredstvo, ako ono kojim su planirali da voze koristiti previše ljudi.

Ova predviđanja izračunavaju kombinacijom vještačke inteligencije i metapodataka koje odašilju svi korisnici Google Mapsa u kombinaciji sa dosadašnjim trendovima u kretanju i aktivnostima, piše Engadget.

Maps aplikacija je, takođe, dobila i novi “Timeline”, koji omogućava korisnicima da, dokle god su na Androidu, imaju aktiviranu istoriju lokacija, na kojoj će moći da vide “mjesečne trendove o kretanju”. Tako ćete, na primjer, vidjeti mjesta koja najčešće posjećujete, kao i udaljenost i vrijeme provedeno u javnom prevozu.

A tu je i nova kartica “Trips in the Timeline”, dostupna svakom vlasniku Androida, koja će im omogućiti da se sjete omiljenih destinacija koje su posjetili. Tamo će moći virtuelno da posjete hotele, restorane i druge lokacije.

Izvor Nezavisne novine/Telegraf
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos