Rekordan operativni profit Folcvagena

foto: unsplash

“Folksvagen” je zabilježio rekordan operativni profit od blizu 11,4 milijardi evra u prvoj polovini godine, što je potvrda da je prevazišao efekte pandemije virusa korona.
Najveći evropski proizvođač automobila saopštio je da je ovaj rezultat postignut “uprkos izazovnom okruženju koje i dalje postoji” i nakon gubitka od skoro 1,5 milijardi evra na početku godine.

Operativna zarada u prvoj polovini godine premašila je ukupnu zaradu u 2020. godini.

Nakon odbijanja poreza, “Folksvagenu” ostaje profit od 8,4 milijardi evra, dok je u istom periodu prošle godine bio u minusu za više od milijardu evra, podsjeća agencija DPA. Promet je povećan za više od trećinu i premašio je vrijednost od 130 milijardi evra.

Direktor komapnije Herbert Dis rekao je da je prodaja skupljih modela sa maržom zarade od preko 10 odsto bila “naročito dobra.”

Kompanija je objavila optimističnu prognozu za poslovanje do kraja godine sa zaradom u visini od 7,5 odsto ukupnog obrta u odnosu na ranije očekivanih šest procenata.

“Folksvagenova” holding kompanija “Porše” takođe je objavila povoljniju prognozu za ovu godinu, sa zaradom od 3,4 do 4,9 milijardi evra nakon plaćanja poreza. Ranije je očekivala 2,6 do 4,1 milijardi evra.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos