Kako je Lane Gutović govorio o smrti

foto instagram screenshot

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je danas u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu od posljedica postkovid sindroma.

Svojevremeno, glumac je govorio o smrti, a njegov pogled na tu temu mnoge je natjerao na razmišjanje.

“Smrti se ne plašim, na neki način sam ravnodušan. A ne bi trebalo, pošto je to jedan od ključnih trenutaka u životu, kao i rođenje. Rođenje ne pamtim, a smrt pretpostavljam da ću upamtiti. Ceo život je bio nestrpljiv, ali smrt nije. Ona je strpljiva i mene će sačekati sigurno”, govorio je Gutović u svom stilu.

Podsjetimo, Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živio u Kumodražu. Posljednjih godina često je kampovao i pecao.

Lanetovi roditelji su bili prosvjetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvijek bila zaštitnički nastrojena.

Želio je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gdje je odmah primljen.

Bio je u braku iz kog ima kćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila, pa je glumac postao djed.

Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Serije i filmovi poput “Tesne kože”, “Metle bez drške”, “Otvorenih vrata”, “Bele lađe”, samo su neka od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.