Sledeći BMW M5 će biti “plug-in” hibrid sa 760 ks

Foto: Nezavisne novine

Naredna generacija BMW-a serije pet je već na asfaltu, doduše u kamufliranom izdanju. Bavarski sedan je “špijuniran” još u julu ove godine, a o njegovom obliku i veličini se ne zna mnogo. Zapravo, nije se znalo ni o mehanici mnogo, sve do sada.

Tehnologija, koja će pronaći svoje mesto u modelu sledeće generacije, u prvi plan stavlja činjenicu da nova “petica” postaje temeljno elektrifikovana. Biće dostupna u konvencionalnoj varijanti ili kao hibrid, mada znamo da je i čisto električni model u razvoju. Možda je za ljubitelje BMW-a interesantniji novi M5, koji će se po svemu sudeći osloniti na “plug-in” hibridni pogonski sklop.

Dotični elektrifikovani sistem će kombinovati BMW-ov S63 twin-turbo V8 sa elektromotorom za dodatnih 200 ks. Ukupna izlazna snaga bi mogla da dostigne 760 konja, što bi kompenzovalo dodatnu masu koju donose elektromotor i baterije.

Bavarci takođe planiraju model, koji će biti pozicioniran ispod M5 i koji bi mogao da odbaci V8 mašinu u korist hibridizovanog 3,0-litarskog rednog šestaka. Zapravo bi moglo da se radi o unapređenoj verziji 545e “plug-in” hibrida, sa oko 500 ks. N63 twin-turbo V8 će po svemu sudeći biti penzionisan, jer korene vuče još iz prve generacije X6, a bilo bi suviše skupo modifikovati ga, s ciljem usklađivanja sa budućim Euro sedam emisionim standardima.

Međutim, ono što je takođe interesantno je što bi serija pet mogla da dobije novu perjanicu u formi čisto električnog modela, baziranog na i5. Za sada je suviše rano govoriti o konkretnim stvarima, ali bi mogao da isporučuje oko 800 ks i samim tim po snazi nadmaši M5.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos