Australijanci o Đokovićevom napadu na rekord: Publika će biti protiv

Foto: Tanjug/AP arhiv

Novak Đoković je početkom sezone po deveti put osvojio Australijan open, a sada će pokušati da u Njujorku zatvori krug.

Trijumfom na US Openu bi ostvario kalendarski slem, što nije uspelo nikome još od Australijanca, Roda Lejvera, 1969. godine.

Zanimljivo je kako pojedini eksperti sa australijskog kontinenta sada gledaju na Novakove šanse u Njujorku.

Bivši broj jedan, Lejton Hjuit, kaže da Novak očajnički želi da kompletira grend slem.

“Ovo je ogromna prilika za njega da osvoji sva četiri u jednoj sezoni. Očajnički to želi. U Njujorku doduše vole autsajdere, publika će biti izazovna i neće mu dozvoliti da tek tako uzme još jedan slem. Tamo će biti i navijača Federera i Nadala, koji neće hteti da Novak bude ispred njihovih ljubimaca po broju slemova. Toliko je težine u ovom turniru, to je neverovatno. Sve je na broju jedan”, kaže Hjuit.

Tod Vudbridž i Ališa Molik dodaju da je Novak “definitivno favorit”, dok Jelena Dokić dodaje da je ovo svakako sjajna prilika.

“Ovo je grend slem. Neće biti da nije mislio da to može da uradi, svi smo mislili da može da uzme tri turnira godišnje, ali šta će biti na Rolan Garosu, to je uvek posebno pitanje. Sad kad je rešio i tu prepreku, dobio je ogromno samopouzdanje pred Vimbldon, a tek sad pred US open. Mnogo toga je na talonu, sigurna sam da bi voleo da uspe u tome”, kaže Jelena.

Na pitanje, može li Novak to da učini, svi su se složili da je svakako u stanju da napravi taj veliki korak.

“Ja prognoziram da će to uraditi, ali sa malim oprezom – postoji šansa za neke igrače da ga pobede. Možda će i zvezde morati tako da se nameste. Ako se setimo finala Australijan opena, kada je Medvedev bio u usponu, imao veliku priliku… Ako je Đoković spreman i odmoran, u pet setova, gledajte, tu je jako teško savladati ga”, smatra Voli Masur.

Ališa Molik smatra da će Novak uspeti u svojim namerama.

“Bez dileme je favorit na US Openu i mislim da će uspeti. To što mu se desilo na Olimpijskim igrama, mislim da će mu biti od pomoći. Sad će igrati sa još više žara, imajuću na umu da mu na Olimpijskim igrama nije išlo kako je želeo. To će ga nositi, daće mu dodatnu snagu”.

Jelena Dokić je podvukla da Medvedev, Zverev i Cicipas mogu da mu naprave problem, ali ističe da, dobiti ga u pet setova, ove godine, bila je nemoguća misija.

Lejton Hjuit smatra da je zato dobro što je odmorio nekoliko nedelja posle Tokija.

“Uzeo je nekoliko nedelja, što je dobro za njega. Dobro udara lopticu, zna kad treba da izađe i dominira prvom nedeljom. Sad će morati da bude mentalno u pravom stanju, jer ima drugu priliku, analiziraće šta se desilo u Japanu i da li su emocije, koliko god to želeo, imale loš uticaj na njega. On je favorit, ali ima nekoliko momaka koji mogu da ga izazovu”, zaključio je Hjuit.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos