Preminuo bivši predsednik MOK-a

Foto: Youtube/Printscreen/Olympics

Bivši predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), Belgijanac Žak Rog, preminuo je danas u 80. godini, saopšteno je iz sedišta ove sportske organizacije u Lozani.

“S velikom tugom obaveštavamo javnost da je preminuo bivši predsednik MOK-a, Žak Rog. Bio je osmi predsednik MOK-a, od 2001. do 2013. godine, kada je postao počasni predsednik. Bio je oženjen Anom, a iza sebe je ostavio sina, kćerku i dvoje unučadi”, navodi se na sajtu MOK-a.

Nakon reprezentativne karijere ragbiste, Rog je postao predsednik Belgijskog i Evropskog olimpijskog komiteta, a nakon izbora za predsednika MOK-a, bio je specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za omladinu, izbeglice i sport.

U znak poštovanja prema Rogu, Olimpijska zastava će biti spuštena na pola koplja u Olimpijskoj kući, Olimpijskom muzeju i objektima koji pripadaju MOK-u.

Nakon sahrane u krugu porodice, komemoracija Rogu će biti održana kasnije tokom godine, gde će prijatelji i članovi olimpijskih komiteta moći da se oproste od njega, dodaje MOK.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.