Nemački železničari ponovo u štrajku!

Foto: Pixabay

Sindikat nemačkih mašinovođa, GDL, saopštio je danas da će krenuti u štrajk 1. septembra na sedam dana, nakon što pregovori o platama sa železničkom kompanijom ”Deutsche Bahn” nisu uspeli da naprave kompromis.

Štrajk, treći i najduži u aktuelnom sporu oko plata, ugroziće kargo saobraćaj od srede popodne, dok će putnički saobraćaj biti ugrožen od ranih jutarnjih časova u četvrtak. Štrajk će trajati do 7. septembra.

“Ovo je jedan od naših najdužih štrajkova”, izjavio je direktor GDL, Klaus Veselski, odbacujući neograničenu industrijsku akciju. 

GDL, koji je održao već dva štrajka u avgustu, zahteva povećanje plata od 3,2 odsto za mašinovođe, pored korona virus bonusa od 600 evra.

”Deutsche Bahn” je saopštio da je spreman da ispuni zahtev za povećanje plata, ali da dve strane ne mogu da se usaglase kad bi povećanje trebalo da stupi na snagu.

“Pregovaračka ponuda je za stolom. Sporazumi o platama se ne mogu diktirati”, izjavio je direktor za ljudske resurse ”Deutsche Bahn-a”, Martin Zajler, u saopštenju za javnost, prenosi Rojters.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos