Merkel: Ne morate se zvati Klaus ili Erika da biste bili Nemci

Foto: Wikimedia commons

Nemačka kancelarka, Angela Merkel, izjavila je da su migranti, koji se dosele u Nemačku, Nemci, čak i pored njihovih imena koja zvuče kao da pripadaju strancima, kritikujući raširenu naviku među Nemcima da zapitkuju Turke rođene na njemačkom tlu odakle dolaze.

“Imigracija ne može biti napor sedam generacija koji se nikad ne okončava, jednostavno zato što se ne zovete Klaus ili Erika”, izjavila je nasmešena Merkelova, tokom ceremonije obeležavanja 60. godišnjice potpisivanja ugovora između Nemačke i Turske, kojim je dovedeno stotine hiljada Turaka u Nemačku, kako bi popunili jazove u radnoj snazi tokom 1960-ih.         

“Pitanje je, koliko dugo osoba, koja očigledno nema nemačko ime, mora da se integriše, prije nego što bude integrisana. Mislim da bi svako trebao imati šansu, na kraju kad dobije nemačko državljanstvo, da se smatra delom ove zemlje i tu ime ne sme igrati ulogu”, dodala je ona.

Merkelova, koja predvodi Nemačku 16 godina, planira da odstupi nakon izbora 26. septembra, na kojima njen konzervativni blok rizikuje gubljenje vlasti, jer zaostaje za Socijaldemokratama levog centra (SPD) u anketama.

Njena Hrišćansko demokratska unija (CDU) i njena sestrinska stranka, bavarska Hrišćansko socijalna unija (CSU), suočavaju se s postepenim padom popularnosti, od njene odluke u 2015. godine da prihvati skoro milion tražilaca azila, većinom iz Sirije i Iraka.

Odluka kancelarke Merkel joj je donela međunarodne pohvale, ali je izazvala kritike u njenoj zemlji, dok vladajući konzervativci gube podršku u anketama, a krajnja desnica osvaja mesta u nacionalnom parlamentu, prvi put od nacističke ere, iz perioda 1933-1945. godine.

U poslednje vreme, haotično povlačenje NATO vojnika iz Avganistana je stavilo imigraciju u vrh predizborne politike, dok Nemačka prihvata hiljade Avganistanaca koji beže pred talibanima, povećavajući strahovanja od ponavljanja evropske migrantske krize iz 2015. godine.

Nemačka savezna agencija za rad procjenjuje da je najvećoj evropskoj ekonomiji potrebno da apsorbuje oko 400.000 migranata godišnje, kako bi se sanirao manjak radne snage.

Nemačka je uložila milijarde dolara u kurseve jezika i obuku, kako bi pomogla tražiocima azila da uđu na tržište rada, učeći iz grešaka koje je počinila s turskim radnicima, koji nisu primili nikakvu pomoć da nauče jezik i unaprede svoje veštine, prenosi Rojters.

Izvor Nezavisne/Fena
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos