Ðukanović: Krivokapić da osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore!

Foto: RTCG screenshot/Tanjug/AP arhiv

Predsednik Crne Gore, Milo Ðukanović, pozvao je večeras građane, svih vera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, ali je pozvao premijera Zdravka Krivokapića da, kako je naveo, osudi “pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu odbranu”.

On je pozvao i Krivokapića da već jednom, kako je naveo, “nakon kontinuirane medijsko političke torture i nipodaštavanja iz Beograda i naše države i njega lično, kao čovek, intelektualac i premijer, osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu odbranu”.

Potrebno je, poručio je, da “odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo”.

Obraćanjem na Tviteru, Ðukanović je poručio da je potrebno da, kako je naveo, “nepokolebljivo zaštitimo slobodu, suverenost i dostojanstvo Crne Gore i njenog naroda”.

“Pozivam i premijera Zdravka Krivokapića da ne insinuira, da održi obećanje koje je dao juče, da Vlada garantuje sigurnost svima, preuzimajući odgovornost na sebe za sva dešavanja, pošto Vijeće za nacionalnu bezbednost, kojim je predsjedavao, nije zabranilo javna okupljanja”, napisao je Ðukanović.

Predsjednik Crne Gore je ponovio na Cetinju, gde se večeras pridružio protestu protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, da ustoličenje ne treba da se obavi na Cetinju, već na drugom mestu i poručio ”da se nada da će Srpska pravoslavna crkva na kraju uraditi ono što je razumno i logično”.

“Ta crkva (SPC) ima puno hramova širom Crne Gore, uključujući i onaj najveći u Podgorici. Tako da na drugom mestu mogu da obave taj posao, a ne mogu da to rade na silu, uz ugrožavanja prava i slobode građana Prestonice”, rekao je Ðukanović, a prenosi “Pobjeda”.

Ocijenio je da takav pristup SPC nije dobar i da može imati posledice.

“Čak i kada bi to nekom pošlo za rukom, on bi se ovde uvek morao osećati kao neko ko je nasilno ostvario neku svoju želju. Ko je silovao na neki nacin Prestonicu i njene građane. Zato mislim da je to progrešan pristup i zato mislim da će to ipak doći do svesti onih kojima smo poslali tolika upozorenja ovih dana i da će na kraju uraditi ono što je razumno i logično”, poručio je Ðukanović.

Podgorički list piše i da će Ðukanović prenoćiti na Cetinju, gde je za sutra ujutro planirano ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos