Nemačka vraća Srbiju na “crvenu listu”!

Foto: Unsplash

Nemačka će od nedjelje, 5. septembra, ponovo uvrstiti Srbiju u spisak zemalja visokog rizika od zaraze virusom korona, saopštio je berlinski Institut za javno zdravlje Robert Koh.

Na spisak, koji se redovno ažurira svake nedelje u skladu sa incidencom u pojedinim zemljama, pored Srbije će biti dodate i Albanija, Azerbejdžan, Gvatemala, Japan, Palestinska samouprava i Šri Lanka.

Time automatski stupa na snagu i upozorenje nemačkog ministarstva spoljnih poslova nemačkim građanima, da od 5. septembra izbegavaju sva turistička i ne nužno neophodna putovanja u Srbiju.

Istovremeno, građani koji su u periodu od deset dana pre ulaska u Nemačku boravili u nekoj od država sa spiska visokorizičnih, dužni su da se odmah po dolasku u Nemačku upute u desetodnevnu samoizolaciju, prenosi B92.

Taj kućni karantin može biti prevremeno okončan, ako preko za to predviđenog portala dostave potvrdu da su vakcinisani, da su preboleli kovid 19 ili negativni test na korona virus, navodi se na sajtu nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.