Objavljene fotografije brutalno pretučenih novinara u Kabulu

Foto: Pixabay/Twitter

Dvojica avganistanskih novinara su pretučeni u policijskom pritvoru ove sedmice, nakon što su izveštavali o protestu žena u Kabulu, gde su ih priveli talibani.

Zaki Dariabi, osnivač i glavni urednik novina Etilaat Roz, podelio je na društvenim mrežama fotografije dva muška reportera, jedan sa velikim, crvenim rupama po donjem delu leđa i nogama, a drugi sa sličnim povredama na ramenu i ruci.

Lica oba muškarca su takođe bila podlivena i isečena na slikama, što je proverio Rojters.

Na pitanje o incidentu, vršilac dužnosti talibanskog ministra, koji je imenovan na svoj položaj kad je nova Vlada objavljena u utorak, rekao je da će biti istražen svaki napad na novinare. Odbio je da bude identifikovan.

Dariabi je rekao da su premlaćivanja poslala jezivu poruku medijima u Avganistanu, gde je nezavisna štampa, većinom finansirana od zapadnih donatora, doživela procvat u poslednjih 20 godina.

“Pet kolega je držano u pritvorskom centru više od četiri časa, a tokom ova četiri časa dvojica naših kolega su pretučeni i brutalno mučeni”, rekao je on danas za Rojters, dan nakon incidenta.

On je rekao da su povređeni novinari preveženi u bolnicu i da su im lekari savetovali da se odmore dve sedmice.

Talibani, koji su u avgustu upali u glavni grad Kabul i sada ponovo vladaju Avganistanom, nakon borbe i pobune protiv 20-godišnje vladavine stranih i avganistanskih snaga, obećali su da će dozvoliti medijima da deluju i da će poštovati ljudska prava ljudi.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos