Njemačka kriminalistička policija BKA pomaže u istrazi nesreće u Tetovu

RSE/printscreen

Stručnjaci njemačke Savezne uprave za kriminalistiku (Bundeskriminalamt, BKA) pomagat će u istrazi nesreće u COVID bolnici u Tetovu, saopštila je Vlada Sjeverne Makedonije u petak (10. septembar).

Kako se navodi, ti stručnjaci sa najvišim stepenom ekspertize u istrazi nesreća će kao pomoć NATO saveznika Njemačke narednih dana stići u Sjevernu Makedoniju da bi pomogli u utvrđivanju razloga za požar u montažnom modularnom COVID centru bolnice u Tetovu.

Precizira se da će tim eksperata njemačke policije sarađivati sa makedonskim Ministarstvom unutrašnjih poslova i pomagati u istrazi koju vodi javno tužilaštvo.

Radi se o ekspertskom timu u čijem djelokrugu rada je nacionalna i međunarodna saradnja, istrage, istraživanje i razvoj.

Ističe se da BKA ima visoku ekspertizu u podršci istragama, posebno u dijelu forenzičke nauke, DNK analiza, elektronskih istraga i identifikacije, a u specijalnim zadacima koje radi je i tim za istrage žrtava katastrofa i nesreća.

U požaru uCOVID centru bolnice u Tetovu u srijedu uveče (8. septembar), kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, poginulo je 14 osoba.

Prema informacijama iz tužilaštva od petka, među preminulima su dvije osobe koje nisu bile bili pacijenti.

Pored obdukcije tijela tih 14 nastradalih, prema navodima lokalnih medijima, na Institut za sudsku medicinu je obavljena obdukcija i jedne mlađe žene čije je tijelo doneseno nakon požara.

Izvor RSE
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos