Audi Grandsphere – A8 budućnosti

Foto: Audi promo

Nakon inovativnog dvoseda sa promenljivim razmakom između osovina (Skysphere), iz Audija nam dolazi atraktivna limuzina koja, između ostalog, uključuje sistem autonomne vožnje 4. nivoa.

Cilj je jasan – ponuditi doživljaj vožnje prvom klasom, a pritom mislimo na avionski prevoz. Kako tvrde u Audiju, ovde je doživljaj samog automobila sporedan, a u fokusu su dizajn i enterijer vozila.

U autonomnom modu, volan i nožne komande su skrivene, a kabina poprima salonski karakter, gde su putnici pozadi opušteni kao na kauču, a na raspolaganju su im sve blagodati komunikacije i multimedija.

Na primer, ako na svom mobilnom uređaju čitaju vesti prilikom ulaska u auto, te iste vesti će se odmah prikazivati na ekranu vozila – cilj je uživanje u online blagodatima, bez ikakvih prekida.

Grandsphere prepoznaje vozača, otvara mu vrata i automatski prilagođava sedišta. Inače, prednja sedišta se mogu zakrenuti do 60 stepeni. Čak su i zvučnici izvedeni tako, da svaki putnik može nesmetano slušati svoju muziku ili šta već želi, kao u sopstvenoj kapsuli.

Na fotografijama se vidi da vozilo nema klasičan kokpit. Naime, sve informacije se projektuju na drvenu površinu ispod vetrobrana i to u visokoj rezoluciji i vrlo čitku, bez obzira na jačinu spoljne svetlosti.

Takođe, komandna tabla može da se koristi kao veliko projekciono platno za gledanje filmova ili video-konferencije.

Novi Audijev multimedijalni sistem nosi naziv MMI Touchless Response. U stanju je da prati pogled vozača i ima sposobnosti učenja, a verovatno će uskoro stići i u produkcijska vozila nemačkog proizvođača.

Najnoviji Audijev koncept je zaista veliko vozilo, niske siluete – dužine 5,35 m i širine 2 metra, dok visina automobila iznosi svega 1,39 m.

Dizajn govori sam za sebe, a već na prvi pogled je uočljiv izostanak B stubova, radi lakšeg pristupa putničkoj kabini.

Automobil je postavljen na 23-inčne točkove i zaista deluje moćno, istovremeno zadržavajući fluidnost linija karoserije.

Električni pogon čine dva elektromotora ukupne snage 710 KS i 960 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Do stotke stiže za oko 4 sekunde, maksimalna brzina nije saopštena, dok je autonomija u vožnji sa ogromnom baterijom od 120 kWh oko 750 km.

Audi to još nije potvrdio, ali je gotovo sigurno da se u ovom konceptu kriju linije novog A8, koji će u svet poslovnih limuzina doneti mnoštvo novina. I to početkom 2024. godine.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos