“Brankovo kolo”: Uručene nagrade mladim pesnicima

Foto: brankovokolo.org

Na Stražilovu kod Sremskih Karlovaca su svečano uručene nagrade “Stražilovo” mladim pesnicima, učesnicima manifestacije “Brankovo kolo”, Milanu Vićiću, Bojani Kulidžan Gromović, Jeleni Vujanović i Filipu Božiću Dejanoviću, a nagrade je uručio predsednik “Brankovog kola”, Nenad Grujičić.

U programu su učestvovali mladi pesnici i umetnici. Najpre su Nikola Rausavljević i Milan Ćosić iz Novog sada, autori i lauretai Brankovoga kola, položili cveće, a potom je pesnik Milan Rakulj iz Banjaluke zapalio sveću za Brankovu dušu. Potom su kazivali svoje pesme posvećene Branku, pesnicima i poeziji. Nakon toga je mlada dramska umetnica, Danica Petrović, kazivala antologijsku Radičevićevu pesmu – “Ukor”.

Profesorka srpske književnosti u Karlovačkoj gimnaziji, dr Maja Stokin, ovom prilikom je pročitala tekst “Engleska štampa o prenosu zemnih ostataka Branka Radičevića”, to jest vest iz nedeljnika “Džon Bul”, London, subota, 4. avgusta 1883. godine, u prevodu Milene Grujičić. U nastavku programa je premijerno predstavljena Panorama đaka Karlovačke gimnazije “Pesme posle nas” (Brankovo kolo, 2021. godine), koja je ovenčana specijalnom nagradom Stražilovo, a koju je priredila profesorka Maja Stokin. Nastupili su đaci-pesnici, govoreći po jednu svoju pesmu: Aleksa Vilić, Isidora Antonijević, Natalija Đorđević, Iva maksimović, Nikolina Dikić i Helena Budimir.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos