Krivična prijava protiv Mila Đukanovića za izazivanje mržnje

Foto: predsjednik.me

Advokat, Zdravko Đukanović, podneo je Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića, zbog izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje.

Đukanović, koji je branilac biznismena Duška Kneževića, naveo je da je crnogorski predsednik u intervjuu zagrebačkom “Jutarnjem listu” nazvao Srpsku pravoslavnu crkvu kvaziverskom zajednicom, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića je uporedio sa Hitlerom i optužio ga da želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca.

“Ovakve netačne, ali opasne tvrdnje su”, kako je navedeno, “usmerene ka izazivanju mržnje i netrpeljivosti prema srpskom narodu, a imajući u vidu funkciju koju Đukanović obavlja kao predsednik Crne Gore, mogu imati nesagledive posledice”.

“Do sada je Đukanović više puta prijavljivan za kvalifikovani, teški oblik krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, ali je očigledno da je tužilaštvo u Crnoj Gori i dalje zarobljeno i da ne reaguje ili ne sme da reaguje protiv njega”, naveo je Kneževićev advokat.

On očekuje da se Đukanović, za koga je pokrenut opoziv pred Skupštinom Crne Gore, sasluša pred nadležnim tužilaštvom, da se izjasni na sve bitne okolnosti ovog intervjua i da se protiv njega pokrene krivični postupak, u kom će se kazniti po zakonu.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos