Srpskom narodu treba jedinstvo i sloga

Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji će 15. septembra zajednički obilježiti Srpska i Srbije, veliki praznik koji treba da pokaže da je srpskom narodu potrebna sloga.

Cvijanovićeva je rekla novinarima u Potkozarju kod Banjaluke da je srećna što je na neki način bila sudionik kada je ovaj datum ustanovljen i kada su se donosile odluke na relaciji Republika Srpska i Srbija.

“Prevashodno su za to najzaslužniji predsjednici Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, ali i drugi predstavnici institucija iz Republike Srpske i Srbije”, napomenula je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da su se dogovorili da to treba da bude datum koji ima svoje značenje.

“Taj datum treba da pokaže da nam treba jedinstvo i sloga, da budemo svjesni sebe, svoje zastave i da uvijek iskazujemo poštovanje prema onome što su naša osnovna obilježja”, rekla je Cvijanovićeva.

Republika Srpska i Srbije zajedno obilježavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Vlade Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je prije 102 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

Planirano je da 15. septembra Srbija i Srpska usvoje zakon o zaštiti ćirilice.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos