U Crnoj Gori su izvesni predsednički izbori

Foto: Pixabay

U Crnoj Gori su u ovom momentu jedino izvesni predsednički izbori, pošto je u toku skupštinska procedura za razrešenje Mila Đukanovića, zbog prekoračenja nadležnosti i kršenja principa sekularnosti, saopšteno je iz Kabineta predsednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića.

Iz Kabineta su, povodom Đukanovićeve izjave da su novi izbori sasvim realna opcija, naveli da lider opozicionog DPS-a novim pokušajem zamena teza i manipulacija, “nastoji da homogenizuje one lakoverne iz okruženja, kojih je sve manje”.

U reagovanju se ističe da Đukanović, nakon što mu je propao plan da, huškajući građane Crne Gore jedne na druge i kršeći Ustav, ugrozi multiverski i multinacionalni koncept, “ne odustaje od destruktivnog i suludog delovanja, koje ga čvrsto pozicionira kao remetilački faktor”.

“Odbegli vođa propalog puča na Cetinju mora biti svjestan da njegova politika, koja se samo zasniva na iznalaženju stranih i domaćih izdajnika, od hrvatskih, crnogorskih, albanskih, a sada srpskih, ne može zamagliti ličnu nameru da spreči Crnu Goru na putu pomirenja, ekonomskog progresa, oslobođenja zarobljenih institucija i integracije u EU”, dodali su iz Kabineta premijera.

Iz Kabineta su ocenili da je vrlo teško na ozbiljan način polemisati sa stavovima Đukanovića, “jer su utemeljeni jednako koliko i konstatacija da ustoličenja na Cetinju neće biti”.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.