”Kuća slavnih” ima nove stanovnike: Kukoč, Veber, Valas, Pirs, Boš…

Foto: Wikimedia commons

Košarkaška ”Kuća slavnih” je od 2021. godine bogatija za nekoliko imena.

Hrvatski košarkaš, Toni Kukoč, novi je član ”Kuće slavnih” u Springfildu.

Nije Kukoč jedini koji je sada primljen u elitno društvo, već su zajedno sa njim u ”Kuću slavnih” ušli još neki igrači koji su bili velike zvezde:

“Prvi crni Srbin”, Kris Veber, čovek koji je srpskoj publici najpoznatiji po igrama u Sakramento Kingsima, uz Divca i Stojakovića početkom 2000-ih godina, a čuveni nadimak je dobio prilikom posete Srbiji.

Pol Pirs, čuveni nadimak “Istina”, nekadašnje krilo Boston Seltiksa i osoba koja je zelenima donela šampionsku titulu i mnogo velikih pobeda u doigravanjima.

Takođe, valja spomenuti ulazak Bena Valasa, višestrukog osvajača titule za najboljeg defanzivca u NBA ligi i centra kog su se mnogi plašili, ali je on i jedan od igrača koji su obeležili skandal “Malice at the Palace”.

Kris Boš, bivši as Toronto Reptorsa i član “Velike trojke” Majami hita, sa Lebronom i Vejdom, primljen je u ”Kuću slavnih” zajedno sa pomenutim igračima, a novi članovi su još Jolanda Grifit i Loren Džekson.

Za kraj, Bil Rasel je kao trener uvršćen u ”Kuću slavnih” i sada je u društvu “besmrtnih” i kao trener i kao igrač, Rik Adelman je svojevremeno vodio i Kingse, a i on je postao član ”Kuće slavnih”, kao i čuveni NCAA trener Džej Rajt, pa i Val Akerman, Hauard Garfinkel, Koton Ficsimons, Bob Dendridž, Perl Mur i Klarens “Fets” Dženkins.

Izvor Glas Srpske/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.