Prodaja Tesle skočila 275 odsto!

Foto: Pixabay

Kompanija “Tesla” je znatno povećala proizvodnju i izvoz elektičnih vozila proizvedenih u Kini i prošlog meseca je zaeležila novi rekord svih vremena, prema podacima Kineskog udruženja industrije putničkih automobia (CPCA).

Ukupan obim prodaje “Teslinih” vozila je u avgustu porastao za 275 odsto, u odnosu na isti mesec prošle godine, na 44.264 jedinica, uključujući 31.379 izveženih automobila, prenosi Russia Today.

U poređenju sa julom, prodaja je u avgustu bila veća za 29 odsto.

Istovremeno, kompanija je prošlog meseca povećala prodaju i na kineskom tržištu na 12.885 vozila, u odnosu na 8.621 komada, koliko je prodato u julu. Relativno nizak nivo prodaje u Kini se pripisuje fokusiranosti kompanije na izvoz.

“Tesla” je u julu predstavio jeftiniji model Y, kraćeg dometa, proizveden u Kini. Niža cena vozila, uz državne subvencije koje dodatno obaraju njegovu cenu je 42.600 dolara, što je za skoro 20 odsto jeftiniji od modela Y dužeg dometa.

Ranije ove godine, “Tesla” je najavio da će svoju giga fabriku u Šangaju pretvoriti u vodeći automobilski izvozni centar.

Izvor Nezavisne/Telegraf.rs
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos