Srbija je u polufinalu

Foto: FoNet

Srbija je sa makasimalnih 3:0 u setovima savladala Holandiju i uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u odbojci.

Rezultat po setovima je bio 25:23, 25:20, 27:25.

Srbiju su do pobede vodili Kovačević sa 15 poena, Luburić sa 13, Ivović sa 10 i Lisinac sa 8.

Videli smo žestoku borbu od početka meča. Igralo se poen za poen do rezultata 5:5, kada je Srbija po prvi put napravila dva razlike, koje je u više navrata imala do sredine seta.

Tada je usledila prva serija Holandije koja prvo sa tri poena pravi preokret, a onda drugom serijom dolazi do 18:15 i činilo se na ivicu da povede sa 1:0.

Tada su “orlovi” konačno stabilizovali problematični prijem, a Ivović i Lisinac odličnim servisima vratili tim u igru.

Ušlo se u dramatičnu završnicu, a kulminiralo je u poslednjem poenu kada je Lisinac na set loptu odservirao as, koji su mu priznali tek nakon čelendža.

Na krilima osvojenog prvog seta, Srbija sjajno krenula u drugi.

Raspucao se Luburić, Kovačević sve manje grešio i počeo da poentira, dok su Ivović i Lisinac nastavili da prave probleme servisima.

Za tili čas Srbija je došla do šest poena prednosti, i održavala do sredine seta, kada je Holandija uspela da priđe na tri poena minusa.

Ipak, do kraja seta nije im bio dozvoljen povratak, a u samoj završnici su “orlovi” došli do pet poena prednosti i rutniski priveli set kraju.

Izvor nova.rs
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.