- promo -

Minhen – sajam: Električni Mercedes EQB…

Foto: Mercedes promo

Na aktuelnom salonu automobila u glavnom gradu Bavarske, izložen je još jedan Mercedesov SUV na struju.

Mercedes EQB je imao online premijeru ovog proleća, a sad je ovaj SUV, koji predstavlja električnu verziju konvencionalnog modela GLB, predstavljen publici na manifestaciji IAA Mobility, kako je zvanično ime međunarodnog sajma automobila, koji se iz Frankfurta, gdje se održavao čitavih sedam decenija, preselio u Minhen.

Dužina vozila iznosi 4.684 mm, kupcima je na raspolaganju opcija sa tri reda sedišta, mada je poslednji namenjen isključivo manjim osobama (visine do 165 cm) ili deci.

Osnovna varijanta, koja će biti na raspolaganju kupcima u Evropi – EQB 300, ima 224 KS (165 kW), a maksimalni obrtni momenat 390 Nm.

Onima koji žele još snažniji auto, na raspolaganju je EQB 350 sa 292 KS (215 kW) i 521 Nm.

Baterija je kapaciteta 66,5 kWh, a projektovana autonomija u vožnji do 420 km (WLTP).

Inače, oba modela imaju po dva elektromotora i pogon na sva 4 točka, a kasnije je u planu i pristupačnija verzija, manje snage, sa jednim motorom.

Mercedes je objavio da slabiji model od 0-100 km/h ubrzava za tačno 8 sekundi, dok podatak o ubrzanju snažnijeg EQB 350 nije saopšten.

Maksimalna brzina obe varijante je ograničena na 160 km/h.

Mercedes EQB stiže u prodajne salone do kraja ove ili početkom naredne godine, do kada će biti poznata i cena ovog vozila.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos