Nema plate za karantin

Foto: Ilustracija/TSD

U Nemačkoj pokrajini Baden – Virtemberg od sutra neće više biti isplaćivane plate onim zaposlenima koji zbog karantina ne mogu da rade a mogli su to izbeći vakcinacijom. Prema najavama saveznog ministra zdravlja Jensa Špana, i ostale nemačke pokrajine mogle bi se sa ovim usaglasiti već sutra, 15-og septembra.

Nemački poslovni portal Haufe.de detaljno objašnjava uslove pod kojima zaposleni koji nisu vakcinisani a moraju u karantin mogu izgubiti pravo na nadoknadu zarade u slučaju odsustvovanja sa posla. Prema nemačkom Zakonu o zaštiti od infekcija (IfSG), u slučaju službeno naređenog karantina, zaposleni imaju pravo na naknadu. Međutim, odeljak 56 (1) rečenica 4 Zakona o zaštiti od infekcija kaže da zaposleni neće dobiti nikakvu nadoknadu za gubitak zarade za period karantina koji je mogao biti izbegnut vakcinacijom, koja je javno preporučena u području uobičajenog boravišta dotične osobe .

Vlada Baden-Württemberg-a je odlučila da sa primenom ovog člana zakona počne već od 15. septembra 2021. godine. Svako ko je dobrovoljno propustio istek roka ponude za vakcinaciju moraće prihvatiti da više neće primati nikakvu naknadu za gubitak zarade uzrokovan karantinom. I u Rajna – Palatinat sa primenom paragrafa 56 kreću od 1. oktobra. Prema tamošnjem Ministarstvu zdravlja, do ovog datuma može se pretpostaviti da će svi građani u starosnim grupama u kojima je javno preporučena vakcinacija i ukoliko je vakcinacija medicinski moguća za njih dobiti ponudu da se vakcinišu.

I ostale nemačke pokrajine raspravljaju u svojim vladama o primeni ovog zakona. Prednjače Severna Rajna – Vestfalija, Bavarska, Hesen i Meklenburg -Zapadna Pomeranija.

Haufe.de objašnjava i da, za zaposlene koji su bili na odmoru, nova uredba o ulasku u zemlju važi od 1. avgusta. Svako ko se tokom deset dana pre ulaska u Nemačku zatekao na području visokog rizika ili varijante virusa, mora odmah po povratku u Nemačku biti u kućnom karantinu. U prvom slučaju – zona visokog rizika – dužina karantina je deset dana a u slučaju boravka u zoni varijante virusa, karantin mora trajati četrnaest dana.

Karantin nije potreban ako se pre ulaska u zemlju preda sertifikat o oporavku od bolesti ili uverenje o vakcinaciji. Takođe, karantin može biti preveremeno okončan ako se dokaz pošalje putem portala www.einreiseanmeldung.de.

Dalje piše: ako zaposleni svesno putuju u zemlje koje bi mogle rezultirati karantinom po povratku u Nemačku, oni se ponašaju pogrešno u smislu odredbi o stalnom plaćanju. Kao rezultat takvog ponašanja, dolazi do privremenog sprečavanja obavljanja posla u skladu sa članom 616 Nemačkog građanskog zakonika, za koji je zaposleni odgovoran svojim ponašanjem. U tom slučaju zaposleni nemaju pravo na isplatu zarade.

Sa tim se poklapa i član 56 Zakona o zaštiti od infekcija, gde se izričito navodi da nema prava na kompenzaciju ako se karantin mogao izbeći neodlaskom u rizično područje koje je već kao takvo bilo klasifikovano u vreme polaska. Zakon kaže da se putovanje može izbeći ili odložiti ako ne postoje ubedljivi i neodložni razlozi.

Važno je znati i da, ako zaposleni ima priliku da radi svoj posao od kuće tokom karantina, njegovo pravo na isplatu zarade ostaje na snazi.

Takođe, u slučaju da je zemlja u koju je zaposleni otputovao, naknadno proglašena rizičnim područjem, zaposleni nije postupio pogrešno i zadržava, po građanskom zakoniku, pravo na isplatu zarade. Ovde se, međutim, takođe primenjuje član 56, koji se bavi mogućim ograničenjima za nevakcinisane.

Savezni ministar zdravlja Jens Spahn izjavio je u utorak ujutru za “Rheinischen post” da savežne države pokušavaju da pronađu zajedničku odluku u ovom pogledu. Ministri zdravlja svih saveznih država Nemačke pokušaće u sredu, 15-og septembra da postignu sveobuhvatni sporazum.

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.