Neobičan portret Nikole Tesle stigao u Beograd

Foto: Wikimedia commons

Ambasador Izraela u Srbiji, Jahel Vilan, poklonio je Muzeju Nikole Tesle sasvim neobičan portret najvećeg srpskog naučnika. Ambasador Izraela u Srbiji je sa suprugom Širi bio gost ove ustanove.

Minđuša u uvu i pirsing u nosu, moderna frizura, majica sa znakom za visoki napon, tetovaže na vratu i rukama – ovako je čuvenog Nikolu Teslu zamislio izraelski dizajner, Amit Šimoni, širom sveta poznat po hipsterskim portretima ličnosti koje su promenile tok istorije.

Šimoni je podelio fotografiju iz Muzeja ambasadora Izraela i pomoćnika direktora muzeja, kako drže njegovo umetničko delo i napisao – “Nikola Tesla je kod kuće”.

“Ambasador Vilan, izraelski ambasador u Srbiji, poklonio je moj portret Muzeju Nikole Tesle u Beogradu. Nikola Tesla je bio srpsko-američki naučnik i pronalazač. Srećan sam što sam ga oživeo na svoj način i video moj gotov proizvod kako visi u njegovom muzeju, u njegovoj zemlji. Poklon je primio pomoćnik direktora muzeja, Branimir Jovanović”, napisao je Šimoni.

U okviru Šimonijevog projekta Hipstori (HIPSTORY) su se našli Gandi, Frida Kalo, Teodor Hercl, Martin Luter King, ali i savremeni političari poput Putina, Trampa, Bajdena. Norvežanka, Erna Solberg, dva puta ga je angažovala da ilustruje njenu kampanju. Svi oni su predstavljeni kao dio hipsterske potkulture, s jednim ciljem – da se približe novoj generaciji.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos