Minja Subota će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Nezavisne novine

Srpski muzičar, kompozitor, autor čuvenog “Muzičkog tobogana”, brojnih dječijih numera i televizijskih emisija Minja Subota biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, saopštio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je naveo da se Beograd odužiti Minji Suboti za sve što je učinio za generacije djece koje su odrastale i vaspitavale se uz njegovu muziku i legendarni “Muzički tobogan”.

“Beograd neguje kulturu sećanja na one koji su ostavili neizbrisiv trag u njemu i zbog toga će Minja Subota dobiti i svoju ulicu u Beogradu”, zaključio je Radojičić.

On je istakao da je Minja Subota bio idol najmlađih, ali i njihovih roditelja, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje grada Beograda.

“Hvala Minji za sve divne numere, festivale i muzičke emisije koje su obeležile detinjstvo i odrastanje mnogih. Pamtićemo Minjinu posvećenost muzičkom obrazovanju najmlađih, njegov talenat i toplinu”, naveo je on.

Poznati radijski i televizijski voditelj Milan Minja Subota, autor čuvene emisije “Muzički tobogan”, preminuo je danas u 83. godini od teške bolesti.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.