Beker: Nadam se da će na Novaka od sada gledati drugačije

Foto: Tanjug/AP arhiv

Boris Beker, bivši broj jedan svetskog tenisa, smatra da Novak Đoković ima nejednak tretman u odnosu na najveće rivale.

Naravno, u pitanju su Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji takođe imaju po 20 grend slem titula.

Nemac je, u razgovoru za nemački Eurosport, prvo bio iznenađen Novakovim suzama u finalu US Opena.

“Nisam nikad video Novaka da plače na terenu. Mora da je stigao do samih granica u smislu emocija. Uz sva ta očekivanja, svaki dan poslje Vimbldona su ga pitali da li će osvojiti kalendarski grend slem. Njegov govor po završetku finala je bio odličan. Suznih očiju je objasnio Njujorčanima, ‘danas je najlepši dan mog života, jer konačno osećam da sam poštovan i voljen’. I to na dan, kad nije uspeo da iskoristi nešto, što je prilika koja se javlja možda jednom u životu, da osvoji sva četiri slema u godini.”

Beker je svestan kakva je to bila prilika za svetskog broja jedan.

“Neverovatna situacija, lud trenutak u vremenu. Ime pobednika je Danil Medvedev, a ne Novak Đoković, sve što je bilo ispisano pre toga, nije se desilo. Ali, da se vratim Novaku, bile su to otvorene, iskrene i sjajne reči u veoma teškom trenutku. Novaka znam privatno i profesionalno i mogu samo da kažem da je divan momak. Takmičar, koji ponekad sebi dozvoli da se loše ponaša na terenu, ali ko to ne radi? Publika, uključujući i medije, moraju da se naviknu na činjenicu da imamo ne dve, nego tri legende, koji imaju velike kvalitete i kao ličnosti i igrači. Nadam se da će te dve nedelje u Njujorku, finale, govor posle toga i reakcija Njujorka, učiniti da ga svi konačno gledaju u drugačijem svetlu. On je javno stao u odbranu Stefanosa Cicipasa oko tih toalet pauza, posle polufinala sa Zverevim; on često staje u odbranu igrača. To se često gura pod tepih i niko to ne prihvata na pravi način. Ima i druga strana njega, vrlo simpatična. Nadam se zbog njega i njegove porodice da će ubuduće imati korektniji tretman nego do sada”, kaže Boris.

On je rekao i da veruje da u Novakovim planovima nije bio Tokio.

“Da budem iskren, ne znam da li je na svojoj listi uopšte imao taj Zlatni slem. Mislim da je posle Pariza mislio o kalendarskom slemu. Mislim da u početku nije mislio da ide u Tokio, kako bi nastavio s normalnim sledom priprema pred US Open. S ove tačke sada, mislim da je to bilo pomalo previše. On je ponosni Srbin i naravno da je morao da predstavlja svoju zemlju, bez dileme. Ipak i on je ljudsko biće. Ne može uvek da pobeđuje, nosi pritisak i bude spreman. Mislim da se tamo iscrpeo, možda je to bilo previše. Možda je trebalo da uzme dužu pauzu posle Vimbldona, tri ili četiri nedelje kao što to uvek čini. Stres putovanja, olimpijsko selo, ceremonija otvaranja, sve je to lepo, ali i izuzetno iscrpljujuće. I tu je bilo pitanje Zlatnog slema. Mnogo toga nije išlo u pravom smeru i videli ste rezultat u finalu”, zaključio je Beker.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos