Haos u Melburnu, protesti zbog korona mera, hapšenja i nasilje

Foto: Twitter printscreen

Policija Viktorije je uhapsila 265 demonstranata, a tri policajca su hospitalizovana, nakon nasilnih demonstracija protiv Vladinih strogih mera suzbijanja kovida 19 u Melburnu.

Oko 1.000 demonstranata se okupilo u severoistočnim predgrađima Ričmond i Glog, primorani da promene lokaciju u poslednjem trenutku, nakon što je 2.000 policajaca formiralo “čelični prsten” oko Melburna, piše Gardijan.

Komandant policije Viktorije, Mark Galiot, rekao je novinarima danas da je uhapšeno 235 demonstranata, uključujući 193 osobe koje će takođe biti kažnjene zbog kršenja mera javnog zdravlja.

Komandant je dodao da je preostala grupa uhapšena zbog niza krivičnih dela, uključujući napad na policiju, nereda, posedovanja oružja i droge i da je od 10 povređenih policajaca, šest hospitalizovano.

Policija je saopštila da su na njih tokom protesta bacani kamenje, flaše i drugi predmeti i da su neki policajci povređeni, dok su demonstranti gazili po njima.

“Ono što smo danas videli je grupa demonstranata, koja se okupila ne da bi protestovala protiv slobode, već samo da bi se sukobila s policijom”, rekao je Galiot.

Galiot je naveo da je policijska operacija imala za cilj da demonstrante drži dalje od centra.

Javni prevoz do grada i iz grada je danas bio obustavljen, a policija je postavila barikade na ulicama.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos