Zenga: Moja greška? Odlazak iz Zvezde!

Foto: Wikimedia commons

Valter Zenga, nekadašnji golman Intera i reprezentacije Italije, smatra da je napravio veliku grešku u karijeri 2006. godine.

U Italiji se pojavila njegova autobiografija – “Bio sam čovek pauk”, u kojoj je otvoreno govorio o svim aspektima karijere.

Italijanski stručnjak, koji je do pre dve godine bio trener Kaljarija, u intervjuu za “Korijere delo Sera” je pričao otvoreno o svojoj karijeri.

Zenga je 2019. godine dao intervju za Nezavisne novine, u kom je takođe naveo da mu je Crvena zvezda u srcu i da mu je žao što je išao za novcem, te napravio veliku grešku odlaskom sa klupe “crveno-belih”.

Zenga je u leto 2005. godine iz Steaue došao u Beograd, kako bi preuzeo kormilo Crvene zvezde.

Ostao je samo sezonu, a potom iznenada rešio da ode.

“Napravio sam nekoliko grešaka u karijeri. Prva je što sam otišao 2006. godine iz Crvene zvezde, a druga što sam napustio Kataniju. Prokleti novac! Odlučio sam da napustim Zvezdu i Kataniju, jer su mi drugi klubovi nudili više. Sad vidim da je to bila velika greška. Trebalo je da ostanem i da učim, da sazrevam, pa čak i da pravim greške kao trener i kao čovek”, kaže Zenga.

Posle odlaska iz Srbije, vodio je mnoge klubove, Gazijantep, Al Ain, Dinamo Bukurešt, Kataniju, Palermo, Al Nasr, Al Džaziru, Sampdoriju, Al Šabab…. Posle toga i Vulverhempton, Krotone, Veneciju i Kaljari.

Čini se da se nigde nije dugo zadržao, ali ima nadu da će jednog dana biti na klupi kluba čiji je gol branio.

“Najteže mi je bilo kada je Inter 1994. godine odlučio da me trampi u Sampdoriju, u zamenu za Đanluku Paljuku. Ne samtram da sam bio simbol kluba, ali je neki red morao da se zna. Ipak, Inter je ostao moja kuća, smatram se legendom kluba, jer 22 godine u tom dresu ne mogu tako lako da se zaborave. Nadam se da ću jednog dana trenirati Inter”, poručio je Zenga.

Ostao je prijatelj sa mnogim poznatim igračima, između njih i sa Sinišom Mihajlovićem.

“Mihajlović se oblači loše, ali nemojte to da mu kažete, jer će poludeti. Ovom prilikom mu šaljem pozdrave, Siniša, voli te brat”, zaključio je Zenga.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos