Kako će ruske vlasti stimulisati vozače da kupe električni automobil?

Foto: Unsplash

Ruska Vlada će osloboditi plaćanja putarine vlasnike električnih vozila, u okviru nove inicijative za povećanje broja električnih vozila u toj zemlji.

Inicijativa je deo novog razvojnog koncepta za proizvodnju i upotrebu električnog automobilskog transporta, koji je premijer Mihail Mišustin potpisao 23. avgusta.

Električna vozila su veoma malo zastupljena na ruskom tržištu i trenutno čine samo 0,05 odsto ukupne prodaje.

Očekuje se da će se, zahvaljujući Vladinom planu, do 2024. godine u zemlji godišnje prodavati 25.000 električnih vozila, a da će do 2030. godine automobili na struju činiti 10 odsto novoregistrovanih vozila.

Moscow times, međutim, primećuje da se putarina naplaćuje na samo 1.950 km od 1.553.700 km puteva u Rusiji.

Planira se niz drugih inicijativa za podsticanje potrošača da kupuju električna vozila, uključujući subvencionisanje kredita i lizinga.

Osim toga, kompanije koje posluju u Rusiji, dobiće subvencije ukoliko se odluče za proizvodnju električnih vozila i pogonskih baterija.

Lokalni mediji izveštavaju da će Rusija uložiti 10,5 milijardi dolara u baterijska električna vozila i vozila sa pogonom na vodonične gorivne ćelije 2030. godine i da želi da postavi 9.000 stanica za punjenje električnih vozila do 2024. godine, a 72.000 do 2030. godine.

Čak 1.000 stanica sa vodonikom bi takođe trebalo da bude u funkciji do 2030. godine.

Trenutna ruska ulaganja u električna vozila su prvenstveno usredsređena na javni prevoz, sa 0,6 odsto autobusa na električnu energiju.

U Moskvi je čak 5,5 odsto autobusa na električni pogon, što je blizu proseka Evropske unije od 6,1 odsto.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos