Novak Đoković ide na Kosovo

Foto: Twitter Novak Djokovic Foundation

Supruga prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, Jelena Đoković, trenutno boravi u poseti na Kosovu i Metohiji.

Ona je u okviru rada Fondacije, koja nosi ime srpskog tenisera, zajedno sa predstavnicima fondacije “Ana i Vlade Divac” i Mohanđi posetila manastire Pećku Patrijaršiju, Visoke Dečane i Veliku Hoču.

Jelena je igrala tenis sa mališanima, a novinarima lokalnog portala “Goraždevac” je poručila da je za nju najjači utisak, da su ljudi koji su ih dočekali, bili puni ljubavi.

“Novaku ću preneti da mu je lepa domovina, kao i meni. Ja sam ovde došla jednom drugom prilikom, ali on dolazi sa mnom već za koju nedelju”, rekla je u Velikoj Hoči, Jelena Đoković.

Ona je istakla i da postoji namera da se pomogne ljudima koji žive na Kosmetu.

“Mi ovde imamo volju, ali je samo pitanje kako ćemo to da realizujemo. Evo, došla sam ovde sa Anom i Vlade Divac Fondacijom i sa Mohanđijem, da upoznamo ljude sa kojima možemo da sarađujemo i da napravimo neke lepe stvari za našu decu ovde”, dodala je Jelena.

Na kraju posete, 55 đaka OŠ “Svetozar Marković” u Velikoj Hoči, dobilo je poklone, kao mali znak pažnje ove tri organizacije, a direktor Marko Spasić je zahvalio gostima.

“Hvala Fondacijama Ana i Vlade Divac, Novak Đoković i Mohanđi što su izdvojili vreme i posetili nas i našu školu. Očekujemo dalju saradnju i hvala im na izdvojenom vremenu”, poručio je Spasić.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.