Vladimir i Konstantin heroji Rusije, savladali napadača

Foto: Twitter printscreen

Policajci, Konstantin Kaljinin i Vladimir Makarov, heroji su koji su uspeli da savladaju napadača, koji je danas na Univerzitetu u Permu ubio osmoro ljudi, a više od 15 ranio.

Vladimir i Konstantin su među prvima stigli na Univerzitet, nakon što je stigla dojava o pucnjavi. Čim su ušli u glavnu zgradu, ugledali su naoružanog napadača, koji je odmah krenuo da puca u njihovom pravcu. Kako prenose ruski mediji, dvojica  policajaca su odmah reagovala i ispalila više hitaca u naoružanog mladića i sprečili ga da pobije još ljudi.

Iako su se prvo pojavile informacije da je napadač, koji je identifikovan kao 18-godišnji Timur Bekmansurov, ubijen, ispostavilo se da je ranjen i u teškom stanju je prebačen u bolnicu. Na društvenim mrežama kruži uznemirujući snimak, u kom se vidi kako policajac puca u napadača.

Podsetimo, napad se dogodio jutros oko 11 časova po lokalnom vremenu, a osumnjičeni je student Univerziteta na kom se dogodila pucnjava.

Uoči napada, Bekmansurov je na društvenim mrežama objavio manifest i najavio da će 20. septembra da krene u krvavi pohod.

Izvor Nezavisne/Telegraf.rs
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.