- promo -

Konzulat Srbije u Minhenu: Izgleda da je povređeno nekoliko putnika u autobusu

Foto: Wikimedia commons/printscreen Focus online

Generalni konzulat Srbije u Minhenu je sinoć kontaktirao, nakon vesti o talačkoj krizi u autobusu srpskog prevoznika Lasta, nemačku policiju koja je potvrdila da je uhapšeno jedno lice, za koje se pretpostavlja da je državljnin Srbije.

Nekoliko putnika je izgleda povređeno, ali policija nije mogla da pruži više podataka.

Kako je Tanjugu rečeno, u toku je provera državljanskog statusa lica, koje je najpre napalo dva putnika, a potom držalo vozače autobusa kao taoce.

Juče posle podne, posle 17.30, u autobusu koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd, jedno lice je napalo dva putnika.

Vozači autobusa i putnici su uspeli da ga savladaju, čime je omogućeno da putnici napuste vozilo, ali je napadač uzeo dva vozača kao taoce.

Zbog talačke krize, policija je više časova, u oba pravca, zatvorila auto-put A9, između Hilpolštajna i Gredinga.

Nešto pre 22 časa, specijalne jedinice nemačke policije SEK, okončale su talačku krizu munjevitom akcijom upada i savladavanja napadača. Nakon što su uspeli da izbave dva vozača iz autobusa, policija je pokrenula akciju hapšenja.

Svetla, kojim je helikopter sa neba osvetljavao mesto na kom se nalazio autobus, na trenutak su ugašena, posle čega je usledio upad policije.

Čule su se tri detonacije, nakon čega je usledilo hapšenje napadača, koji je bio naoružan.

Policija je saopštila da se, što se detonacija tiče, radilo o šok bombama koje su bačene.

Prema pisanju nemačkog Bilda, pošto se radilo o stranom autobusu, pregovori sa napadačem nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi list, izgovarao nesuvisle rečenice.

Kako Tanjug saznaje, Fahrudin Kahrović, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao je dva putnika.

Vozači Lastinog autobusa tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut.

Izvor Glas Srpske/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos