Poznati svi učesnici SP za odbojkašice

Foto: Instagram/Twitter Volleyball World

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) je saopštila da su poznate 24 reprezentacije učesnice Svetskog prvenstva 2022. godine u konkurenciji odbojkašica.

Na Svetskom prvenstvu će igrati Holandija i Poljska, organizatori, zatim Srbija, svjetski prvak, Italija i Turska (CEV), Kina i Japan (AVC), Kamerun i Kenija (CAVB), Brazil i Kolumbija (CSV) i Dominikanska Republika i Portoriko (NORCECA), predstavnici Kontinentalnih konfederacija i SAD, Rusija, Nemačka, Belgija, Koreja, Bugarska, Kanada, Tajland, Argentina, Češka i Kazahstan, na osnovu FIVB rang liste.

FIVB je najavio da će datum i mesto žreba uskoro biti objavljeni.

Odbojkaška federacija Holandije je saopštila da će otvaranje šampionata, polufinale, meč za treće mesto i finale biti odigrano u Arnemu, na fudbalskom stadionu Gerledom.

Saopšteno je da će utakmice SP odbojkašica biti igrane i u Apeldornu i Roterdamu, kao i da će naknadno biti određena još tri grada domaćina u Holandiji.

SP 2022. godine, u konkurenciji odbojkašica, biće odigrano u Holandiji i Poljskoj, a predloženo je da se takmičenje odigra od 23. septembra do 8. oktobra, a tačan termin će naknadno biti potvrđen, kao i gradovi domaćini u Poljskoj.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.