“Pravilo Pineberga” određuje novog nemačkog kancelara

Foto: Wikimedia commons

Stranka, čiji direktni kandidat pobedi u okrugu Pineberg, severno od Hamburga, postavlja i kancelara Nemačke, “pravilo” je koje važi od parlamentarnih izbora 1953. godine, a moglo bi da se pokaže i na predstojećim izborima, na kojima se odlučuje da li će Socijaldemokratska partija (SPD) i Olaf Šolc, kako pokazuju istraživanja ili CDU/CSU i Armin Lašet predvoditi novu Vladu.

Ralf Štegner, koji se u ime SPD-a direktno bori u tom okrugu, očekuje da se “pravilo Pineberga” potvrdi i ovog puta. Njegovu pobedu želi, u ime CDU-a, da spreči Mihael fon Aberkorn, koji je 2017. godine u Pinebergu osvojio 39,7 odsto glasova.

“Borim se za direktnu pobedu i time za Vladu Nemačke koju predvodi CDU”, poručuje on, podsećajući na praksu da stranka koja pobedi u Pinebergu postavlja kancelara, bez obzira na to da li je prva ili druga na saveznom nivou.

Tako je bilo, na primjer, 1976. godine, kada je Helmut Kol iz CDU-a odneo pobedu na izborima, ali je Helmut Šmit iz SPD-a ostao kancelar.

Naime, tada je u Pinebergu, Rajnhard Uberhorst iz SPD-a odneo pobedu.

Još ranije, 1953. godine je u Pinebergu pobedu odnio kandidat CDU-a Vilhelm Golhagen i tada je kancelar postao šef unionista, Konrad Adenauer.

Isto tako je 1965. godine Rolf Bremer iz CDU pobedio u Pinebergu, a CDU je postavila kancelara, Ludviga Erharta.

Četiri godine kasnije, Hans Ulrih Brand iz SPD-a je pobedio u Pinebergu i na tim izborima kancelar postaje Vili Brant.

Inače, prema aktuelnim istraživanjima Instituta “Insa”, kandidat SPD-a, Štegner, vodi u okrugu Pineberg, sa više od tri odsto prednosti.

U nedelju, na parlamentarnim izborima, pokazaće se da li su ankete pogodile, a i da li je “pravilo Pineberga” primer koji potvrđuje pravilo i predvidi ko će da vodi Nemačku.

Izvor Nezavisne/Agencije
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos