Direktor Moderne kaže: Kraj pandemije je moguć za godinu dana

Foto: Pixabay

Izvršni direktor kompanije Moderna, Stefan Bansel, smatra da bi pandemija korona virusa mogla da se završi za godinu dana, imajući u vidu da, kako kaže, povećana proizvodnja vakcina osigurava globalne zalihe.

Bansel je u intervjuu za švajcarski list Noje Cirher Cajtung rekao da će uskoro biti moguća vakcinacija novorođenčadi, prenosi Rojters.

“Ako pogledate širenje proizvodnih kapaciteta u industriji tokom poslednjih šest meseci, dovoljno doza bi trebalo da bude dostupno do sredine sledeće godine, tako da svi na svetu mogu da se vakcinišu. Buster doze bi takođe trebalo da budu moguće do potrebnih mera”, rekao je Bansel.

On je dodao da će osobe, koje se ne vakcinišu, imunitet steći prirodnim putem, jer je delta varijanta vrlo zarazna.

“Na ovaj način ćemo završiti u situaciji sličnoj onoj sa gripom. Možete da se vakcinišete i imate dobru zimu ili da to ne učinite i rizikujete da se razbolite, a moguće je da onda završite i u bolnici”, upozorio je Bansel.

Na pitanje da li to znači “povratak u normalu” u drugoj polovini godine, Bansel je rekao da pretpostavlja da će se to desiti za godinu dana.

On je dodao da očekuje da Vlade odobre buster doze za ljude koji su već vakcinisani.

Bansel je naglasio da će sastav buster doze vakcine, koju je razvila njegova kompanija, ostati isti kao i kod originalne vakcine za ovu godinu, jer Moderna nije imala dovoljno vremena da ga promeni.

“Trenutno testiramo vakcine optimizovane za delta soj u kliničkim testiranjima. One će činiti osnovu za vakcinaciju buster dozama za 2022. godinu. Isprobavamo i delta plus beta, sledeću mutaciju za koju naučnici veruju da je moguća”, poručio je Bansel.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos