Film “Toma” za nedelju dana videlo 100.000 gledalaca!

Foto: tickets.rs

Film “Toma”, o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću, za nedelju dana bioskopskog prikazivanja je pogledalo više od 100.000 gledalaca, saopštili su distributeri.

Biografsko ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića, koji kao koproducenti zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, koga je u naslovnoj ulozi maestralno dočarao glumac Milan Marić.

U ulogama onih koji su ispunili Tomin život, u filmu gledamo Tamaru Dragičević kao Silvanu Armenulić, Petra Benčinu kao Tominog doktora i prijatelja, Milana Kolaka kao Novicu Zdravkovića, Sanju Marković u ulozi Goce Zdravković, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Nakon prošlonedeljne premijere u beogradskom Sava centru, film “Toma” je pobrao samo pozitivne kritike stručne javnosti, ali je na prvom mestu izazvao duboke emocije i oduševljenje gledalaca širom zemlje.

Ovo ostvarenje je doživelo i burne ovacije tokom svetske premijere na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok su Milanu Mariću i Tamari Dragičević na Filmskim susretima u Nišu pripale glavne glumačke nagrade.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.