Bajkoviti srednjevekovni dvorac u Nemačkoj…

Foto: Unsplash

Da bajke nisu rezervisane samo za knjige i za sanjare, dvorac u južnoj Nemačkoj potvrđuje na najlepši mogući način, svojom bajkovitom pojavom i romantičnim duhom.

Dvorac Lihtenštajn se nalazi u južnoj Nemačkoj i prvobitno je podignut u 12. veku, da bi kasnije bio dograđen u 19. veku.

Njegova pojava je sve ono što bismo i očekivali od jednog srednjevekovnog dvorca, izgleda kao scenografija za Diznijeve filmove o vitezovima i plavokosim princezama.

On je i po načinu obnove specifičan, jer izgleda kao da je podeljen na dva dela, dve celine, zahvaljujući pre svega različitim periodima kada je dograđivan. Osnovna struktura je izgrađena i rekonstruisana više puta u periodu između 1100. i 1390. godine, zbog velikog broja ratova.

Dvorac je u vlasništvu porodice Fon Urah još od 19. veka, otvoren je za posetioce i u njemu se nalazi velika zbirka starih oklopa, oružja i slika.

Iako je u Drugom svetskom ratu bio znatno oštećen, rekonstruisan je i danas predstavlja izuzetno popularnu turističku destinaciju.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.