- promo -

Turističke atrakcije u Beču koje morate posetiti…

Foto: Wikimedia commons/Wikipedia

Grad, koji je prepun neverovatnih dela arhitekture, što u velikoj meri turistima pruža mogućnost da uvide svu slavu i moć nekadašnje Habzburške monarhije, zapravo je grad od koga će mnogima zastati dah.

Što zbog dvoraca i palata, koje se mogu posetiti, što zbog muzeja i crkava, ali i generalno celokupne arhitekture.

S obzirom na to da glavni grad Austrije ima izuzetno bogato kulturno nasleđe, vrlo je verovatno da nećete stići tokom jedne posete da upoznate sve njegove atrakcije.

Zato i ne čudi što neko, ko jednom poseti Beč, teži da to učini ponovo.

Dvorac Belvedere

Ljubitelji baroknog slikarstva će sasvim sigurno uživati tokom posete. Međutim, u dvorcu Belvedere se mogu videti i dela čuvenih slikara, poput Monea, Renoara i Klimta, ali i mnogih drugih.

Sam dvorac se sastoji od dve palate, ali ništa manje značajan nije ni njegov vrt. Posebno ukoliko ovu atrakciju posećujete u toku leta, moći ćete da uživate u vrtu koji pripada nekadašnjoj rezidenciji princa Eugena Savojskog.

Dvorac Belvedere je izgrađen kao letnja rezidencija početkom 18. veka. Kasnije je gornja palata proglašena glavnom rezidencijom, dok je donja bila korišćena samo za posebne prilike. Danas i jedna i druga građevina funkcionišu kao Austrijska galerija.

Dunavski toranj

Završen za Međunarodnu izložbu hortikulture, 1964. godine, Dunavski toranj ili Dunavska kula je visoka 252 metra i smatra se jednim od najlepših vidikovaca u Beču.

Danas je deo Dunavskog parka, koji je takođe izrađen za pomenutu izložbu. Dunavski park se nalazi na veštačkom ostrvu, nedaleko od istorijskog centra grada.

Ovde postoji i rotirajuća platforma. Tu se nalazi restoran, a posetioci imaju mogućnost korišćenja dva brza lifta, tako da se na vrh Dunavskog tornja mogu popeti za manje od minut.

Dvorac Šenbrun

Sasvim sigurno jedan od najpoznatijih dvoraca u Beču je bio nekad letnja rezidencija carske porodice. Osim ogromne palate, koju svakako vredi posetiti, ne bi trebalo propustiti ni upoznavanje vrtova oko dvorca Šenbrun. Ovo je jedna od najčešće posećivanih atrakcija u Beču, što i nije čudno, jer izgleda neverovatno i gotovo nijedan turista nije uspeo da odoli, a da se ne zaljubi u izvanredno uređene parkove.

Iako je spoljašnji deo palate fascinantan, slobodno se može reći da je i njegova unutrašnjost ista takva. Glavna rezidencija i ostale zgrade su izrađene u baroknom stilu, tokom vladavine kraljice Marije Terezije.

U većini prostorija su vidljivi i detalji iz drugih epoha, a posetioci mogu da uživaju u pogledu na neverovatne kristalne lustere, zatim na ručno rezbareni nameštaj, te da upoznaju i druge atrakcije ovog zdanja.

Muzejska četvrt

Ako već posećujete Beč, nemojte propustiti da uživate u jednom od najvećih kulturnih kvartova na svetu. Zapravo je Muzejska četvrt u Beču na osmom mestu u celom svetu, a posetioci ostaju fascinirani onim što se tamo da videti.

Barokne zgrade, pomešane sa savremenom arhitekturom, nude posetiocima mogućnost ne samo da pogledaju umetničke postavke, nego i da uživaju u šetnji kroz prošlost.

Bez obzira u kom periodu godine posećujete Beč, nema sumnje da ćete u Muzejskoj četvrti uživati, uzevši u obzir da se tu nalazi nekoliko desetina kulturnih ustanova.

Bulevar Ring

Čuveni Ringštrase u Beču je poznat po mnogim zgradama, koje se danas nalaze na mestu gde je nekad postojao gradski zid.

Polovinom 19. veka, car Franc Jozef I naređuje da taj zid bude srušen, kad i nastaje većina današnjih građevina.

Zapravo, ideja je bila da na taj način bude prikazana moć i bogatstvo tadašnje monarhije.

Katedrala Svetog Stefana

U srcu grada se nalazi gotička katedrala, posvećena Svetom Stefanu. Ono po čemu je pored ostalog specifična, jeste vidikovac koji se nalazi u južnoj kuli katedrale. Da bi se do njega stiglo, potrebno je popeti se uz čak 343 stepenika. Međutim, pogled sa vrha će svakog posetioca ostaviti bez daha, tako da će verovatno i zaboraviti napor penjanja uz toliki broj stepenica.

Sem toga, raskošna unutrašnjost je još jedna odlika ove katedrale, za koju se pretpostavlja da je najpre bila romanička crkva, odnosno bazilika, a da su tek kasnije dodati i gotički elementi.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos